Štítky

čtvrtek 2. července 2015

Fangirl

Fangirl 5/5
Rainbow Rowell

Oficiální anotace

Ačkoli jsou až na fyzickou podobu každá úplně jiná, Cath odjakživa sdílela se svým dvojčetem Wren všechno: oblečení, trápení s rodiči i vášeň pro knížky o mladém kouzelníkovi Simonu Snowovi. Jenomže teď obě nastupují na vysokou školu a Wren poprvé nechala Cath na holičkách – nechce s ní bydlet na koleji.


Potíž je v tom, že Cath na rozdíl od sestry není právě společensky zdatná. Jejím přirozeným prostředím je internet, kde se nemusí nikomu dívat z očí do očí a kde tisíce fanoušků nadšeně čtou její povídky ze světa Simona Snowa. A to je svět na hony vzdálený bludišti školních budov, v němž číhají nástrahy v podobě všech možných fobií, děsivých spolubydlících s neodbytnými kamarády a profesorek tvůrčího psaní, které o fanfikcích nechtějí ani slyšet.

Co ale Cath  zbývá než zachovat klid a nedat se?
                                                 ***
Po zbytečně dramatických a přehnaně chytrých a hlubokomyslných postavách J. Greena je tu Cath a spol. Žádné zbytečné přemítání o smyslu života a místo toho střední, fanfikce a kluci a sociální fobie.

Rozhodně nečekejte převratné dílo, je to krásná oddechová knížka jak má být a nás co jsme psali nebo bláznili z fanfikcí potěší dvojnásob.
Je úžasné na chvíli utéct z reality a zase si prožít to vše kolem povídek.
Na začátku každé kapitoly je navíc úryvek buď ze Simona Snowa nebo z Cathiiných povídek. Z těch jsem byla nadšená a jen to podpořilo rozhodnutí dohnat Pottera :-) a krásně to nadzvedlo i knížku jako celek. Rázem vám připadá ze jste taky členy Simova fandomu.

Ani k ději nemám co vytknout.
Cath si neví rady co se sebou, natož pak co se svou spolubydlící Regan a jejím psím ocáskem Levim.
Wren má naopak vše pod kontrolou a to poslední s čím by si dělala hlavu je její dvojče.

Cath drhne psaní, jídlo, komunikace a nebýt Regan které se jí zželí, ujedla by se energetickými tyčinkami sama zavřená v jejich pokoji obklopená bustami Simona Showa.

Vedle Regan tady je ještě psaní v knihovně se spolužákem z tvůrčího psaní a když se do všeho přidá predčítání Levimu, má už v tom Cath pěkný bordel kterému opilá sestra a zhroucený táta nepřidá.

Více už psát nemůžu aniž bych vyzradila klíčové okamžiky v životě Cath a Wren, takže se utnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat