Štítky

úterý 22. září 2015

Skleněný trůn - propadák roku

Skleněný trůn - Sarah J. Maas

Oficiální anotace
Celaene je od dětství trénovaná k jednomu jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem na světě, rychlým, tichým, neodhalitelným a všehoschopným. Ovšem během výcviku se pokusí o útěk a je odsouzena k trestu smrti. Nemilosrdný král vládnoucí železnou rukou jí nabídne poslední šanci – stane se královským šampionem a nastoupí do hry o přežití. Jestliže porazí dalších 23 šampionů, získá svobodu.
Ovšem její soupeři umírají nejen při soubojích, ale i za tajemných okolností – Celaene teď o svůj život bojuje nejen se soupeři, ale i s něčím tajemným a děsivým, co se skrývá v pozadí...


Tahle kniha není ani zdaleka  tak dobrá jak se všude píše. Není to ani průměr a jediné co za něco stojí je obal a slib kamarádky která už má načteno v aj a další díl už je opravdu o tom co prý slibují. Uvidíme, za mě je to zatím zklamání roku.
Hlavní hrdinku asi ani nemá cenu charakterizovat, charakter totiž nemá žádný. Vlastně je to taková nezajímavá vyumělkovaná škeble která vše umí, vše zná, se vším si poradí a dysciplínu nebo taktiku vůbec nepotřebuje a v životě o tom ani neslyšela. Celkem divné když má být vycepovaný vrah. Slečna totiž víc než nenápadnost a tréning upřednostňuje krajky, šatičky, piáno, knížky... ještě trochu třpitu a strčí do kapsy Edu. Ten je údajně taky dokonalý a všecko umí ač se chová jak čerstvá dvanáctka.
Princ je princ, tam jsem zázrak nečekala a také nebyl.
Kapitán se mě zamlouval, ale to myslela autorka vážně že v takové pozici ještě nikdy nezabil? Trošku nepravděpodobné.
Děj který sliboval fantasy Hunger games se nekonal a klání bylo takové jen okrajové.
Záhadné vraždy nebyly záhadné ale směšné vzhledem k celku.
Pár světlých okamžiků to má, ale opravdu jen pár.
Nejspíš bych to doporučila slečnám které hltají Selekci, Stmívání a skutečná fantasy je míjí a je na ně složitá.

2 komentáře:

  1. Dík moc za názor. :) Popravdě před chvílí jsem plánovala, že si knihu v nejbližší možné době přečtu, ale po tvé recenzi nějak nevím. No asi to odložím na neurčito.. Pokud, až si ho přečteš, přidáš recenzi i dalšího dílu, budu moc ráda.
    P.S.: Pěkný blog. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za pochvalu 😄 Jinak, já sama to četla právě kvůli tomu, že druhý díl je prý úžasný a celkově je to prý hodně zajímavé, bohužel ve čtvrtém díle už je zase podle kamarádky na zabití. Uvidím. Dvojku rozhodně přečtu a když nic jiného, alespoň budu mít hezké obálky 😀

    OdpovědětVymazat